Tänään on 18.10.2018 17:37

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Foorumin Säännöt.
ViestiLähetetty: 20.02.2008 18:53 
Poissa
tsamppiooni
Avatar

Liittynyt: 15.04.2004 1:00
Viestit: 14266
Kuvat: 77
Paikkakunta: Vantaa
Hiirifoorumin ohjeita ja sääntöjä:

Hiirifoorumi on kaikille hiiristä kiinnostuneille avoin Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiiret ry:n ylläpitämä keskustelukanava. Foorumille kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Hiirifoorumi pyritään pitämään luonteeltaan rentona, mutta asiallisena. Yhteisiä sääntöjä noudattamalla varmistetaan kaikkien viihtyminen foorumilla.

Yleiset säännöt

1. Moderaattorien sana foorumin hoidossa on laki. Heidän moderointitoimistaan foorumilla on turha valittaa.

2. Kirjoitus- ja käyttäytymisohjeiden rikkominen voi johtaa varoitukseen, jäähyyn tai porttikieltoon.
- Varoituksen/jäähyn/porttikiellon antamisesta ja pituudesta päättää ylläpitäjä.
- Varoituksesta/jäähystä/porttikiellosta ilmoitetaan sekä julkisesti, että käyttäjälle henkilökohtaisesti.
- Sääntöjen tai käyttäytymisohjeiden rikkomisesta langetetaan pääsääntöisesti määräaikainen varoitus tai jäähy, erityisen vakavassa tapauksessa voidaan langettaa pysyvä porttikielto foorumille.
- Varoituksia/jäähyjä/porttikieltoja ei peruta.

3. Useiden käyttäjätunnusten luominen samalle henkilölle on kielletty.

4. Lainrikkomuksiin yllyttävä keskustelu on kielletty.

5. Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiiret ry ei vastaa foorumin yksittäisten kirjoittajien mielipiteistä.

Kirjoitusohjeet

Viestit oikeaan paikkaan: Kirjoita viestisi oikeaan foorumiin. Moderaattorit voivat siirtää viestejä tarvittaessa. Muista kuin hiirilajeista käytävä keskustelu käydään ensisijaisesti näille lajeille tehdyissä omissa ketjuissaan, jotka ovat "Muut eläimet"-osiossa tiedotteina.

Uudet aiheet: Ennen kuin aloitat uuden aiheen, tarkista ettei samasta aiheesta ole juuri käyty keskustelua. Käytä tarvittaessa haku-toimintoa. Älä aloita täysin turhia aiheita. Moderaattorit voivat poistaa/lukita turhat aloitukset/viestit.

Aiheeseen vastaaminen: Vältä täysin turhien tai aiheen ohi menevien viestien lähettämistä. Voit lainata toista kirjoittajaa "Lainaa"-napista. Vältä pitkiä sekä kuvia sisältäviä lainauksia. Kirjoittelu foorumilla on varsin vapaata, mutta mieti onko foorumin "hupiketjuihinkaan" tarpeen raportoida ihan kaikkea. Lue myyntipalstojen ohjeet, ennen kuin vastaat ilmoituksiin.

Off topic -keskustelut: Muihin kuin hiiriin liittyvä keskustelu on sallittu omissa osioissaan:
- Muut eläimet: Muut eläimet -osiossa uusien aiheiden aloitus on säänneltyä, keskustelua käydään pääsääntöisesti kunkin lajin omassa ketjussa (tiedotteina).

Otsikointi: Anna viestillesi mahdollisimman kuvaava otsikko. Esimerkiksi "APUA" ei kerro paljoakaan, "Hiirelläni repesi korva!" on jo informatiivisempi. Moderaattorit voivat muuttaa aiheiden otsikoita kuvaavammiksi.

Kirjoitusasu: Kirjoita selkeää tekstiä, jotta muutkin ymmärtävät viestisi. Muista isot alkukirjaimet, välimerkit ja kappalejako. HUUTAMINEN, liiallinen välimerkkien (!!!, ???), hymiöiden, värien ja muiden tehokeinojen käyttö on kielletty.

Cross posting: Samansisältöisen viestin lähettäminen moneen kertaan tai usealle eri palstalle on kielletty.

Viestien muokkaus: Älä kirjoita tarpeettomasti samaan ketjuun montaa viestiä peräkkäin, voit muokata omaa viestiäsi. Voit muokata viestiäsi vapaasti, jos siihen ei ole vielä vastattu. Viestien deletointi tai editointi sisältöä ratkaisevasti muuttavasti sen jälkeen kun niihin on vastattu, on kielletty. Poikkeuksena ilmoitukset, joiden muokkaaminen ajan tasalle on toivottavaa.

Kuvat: Jos lisäät viestiisi kuvia, muokkaa ne etukäteen sopivan kokoisiksi. Liian suuret kuvat hidastavat foorumin toimintaa ja venyttävät sivua, joten moderaattorit voivat poistaa ne. Älä lisää viestiin tarpeettoman paljon kuvia, vaan valikoi ne etukäteen.

Lainaukset: Jos lainaat viestissäsi jonkun muun tekstiä/kuvia, lähde on selkeästi ilmoitettava. On hyvän tavan mukaista pyytää alkuperäiseltä kirjoittajalta tai kuvaajalta suostumus lainaukseen/linkittämiseen.

Mainostaminen: Mainostaminen muualla kuin myyntipalstoilla on kielletty. Myyntipalstoilla keskustelu ei ole suotavaa. Foorumin aihepiiriin liittyvät kaupalliset ilmoitukset on toistaiseksi sallittu. Lue ilmoituspalstojen säännöt ennen ilmoituksen jättämistä!

Käyttäjätunnukset: Käyttäjätunnuksen tulee olla hyvän tavan mukainen. Ylläpito voi myös puuttua valittuun käyttäjätunnukseen, mikäli se on esim. liian pitkä, harhaanjohtava (esim. kasvattajanimen oloinen, vaikka käyttäjällä ei ole SKJL:n hyväksymää kasvattajanimeä) tai muistuttaa liiaksi jo käytössä olevaa tunnusta. Käyttäjätunnuksen vaihtoa voi pyytää ylläpitäjältä.

Allekirjoitukset: Allekirjoituksen tulee olla hyvän maun ja tavan mukainen, eikä se saa olla liian pitkä. Allekirjoituksessa saa mainostaa esimerkiksi syntyneitä poikasia, ja siinä on sallittua olla pieni kuva.

Avatar-kuvat: Käyttäjätunnuksen yläpuolelle on mahdollista saada pieni kuva. Kuvan koko voi maksimissaan olla 80 x 80 px ja 6 Kt. Kuvan tulee olla hyvän tavan mukainen ja käyttäjällä tulee olla kuvaan käyttöoikeus. Kuvan tulee olla selvästi erottuva muista käytössä olevista avatar-kuvista.

Käyttäytymisohjeet

Kritiikki: Yksityisten henkilöiden, yhdistysten tai kauppiaiden perusteeton kritisointi on kielletty. Kritiikki tulee ensisijaisesti ohjata yksityisiä kanavia myöten suoraan kritiikin kohteelle.

Älä häiriköi: Foorumin jäsenten häiriköinti yksityisviestein tai muita kanavia käyttäen on kielletty. Häiriköinniksi katsotaan kaikki ei-toivottu viestintä, joka tapahtuu kohteen kertaluontoisen kiellon jälkeen, ja siihen puututaan ankarasti.

Pysy aiheessa: Viestiketjujen sotkeminen aiheen ohitse menevällä rutinalla on kielletty. Aiheen aloittaja voi pyytää ylläpitoa poistamaan ei-toivotut viestit.

Muista, missä olet: Muista kirjoittaessasi olevasi Hiirifoorumilla. Herppiharrastajat ja hiirten ruokakasvattajat ovat tervetulleita foorumille mukaan keskustelemaan. Huomioi viesteissäsi kuitenkin foorumin olevan ensisijaisesti lemmikkihiiriharrastajille suunnattu (käärmeiden syöntikuvien liittäminen viestiin ei ole sallittu).

Moderoinneista valittaminen: Moderaattoreiden ei tarvitse perustella foorumin käyttäjille moderointitoimenpiteitään, sillä tästä koituisi kohtuuttoman paljon työtä. Moderoinneista (viestien siirrot/muokkaukset/poistot) valittaminen moderaattoreille tai foorumilla rutisemalla ei ole sallittua. Voit ilmoittaa mielestäsi epäreilusta moderoinnista ylläpitäjälle yksityisviestitse, tällöin viestistä tulee mahdollisimman tarkoin ilmetä alkuperäisen viestin sisältö. Ylläpito pyytää tarvittaessa moderaattorilta perustelut toimenpiteille. Kaikki foorumin moderaattorit ovat täysi-ikäisiä ja suurin osa myös SNL:n hallituksen jäseniä, eikä mitään moderointeja tehdä mielivaltaisesti. Foorumin yleisistä linjanvedoista voi asiallisesti keskustella palauteosiossa.

Varoituksista/jäähyistä valittaminen: Varoituksista/jäähyistä valittaminen katsotaan hyvien käytöstapojen vastaiseksi, ja se johtaa näiden pitenemiseen.

Yksityisyyden suoja: Muista, että foorumin viestejä voi pääsääntöisesti lukea kuka tahansa rekisteröitymättä. Käytä kirjoittelussasi tervettä itsekritiikkiä etenkin henkilökohtaisten tai toisiin henkilöihin kohdistuvien asioiden osalta. Moderaattorit puuttuvat kirjoitteluun tarvittaessa.

Sananvapaus tuo mukanaan vastuun omista sanoistasi!

Huomaa lisäksi:

Satunnaiset häiriöt foorumin ja palveluntarjoajan toiminnassa ovat todennäköisiä, eikä ylläpitäjä vastaa näiden yhteydessä mahdollisesti kadonneista viesteistä tai tiedoista. Talleta tarpeelliset yhteystiedot jne. myös muualle.

Foorumi on reaaliaikainen, ja sille lähetettyjä viestejä ei tarkisteta etukäteen. Moderaattorit seuraavat keskusteluja aktiivisesti ja poistavat tarvittaessa sääntöjen vastaiset viestit. Mikäli löydät foorumilta asiattoman viestin, ota yhteyttä moderaattoriin. Jokaiselta käyttäjältä rekisteröityy foorumille ip-osoite, joka näkyy vain moderaattoreille / ylläpitäjälle. Tarvittaessa viranomaiset voivat selvittää käyttäjän henkilöllisyyden ip-osoitteen perusteella. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä foorumin ylläpitäjään, hiirifoorumi@hiiret.fi / Rapunzel

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili Oma albumi  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com