Hiirifoorumi
http://hiiret.fi/foorumi/

Miten saan laitettua kuvia foorumille?
http://hiiret.fi/foorumi/viewtopic.php?f=30&t=19589
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Hanna [ 09.06.2011 8:35 ]
Viestin otsikko:  Miten saan laitettua kuvia foorumille?

Kuvan pitää olla ensin netissä tai foorumin kuvagalleriassa.

Foorumin kuvagallerian kuville on kokorajoitus.

Kuvia voit tarvittaessa pienentää ja muokata kuvankäsittelyohjelmilla, kuten Paintshop tai Photoshop. Netistä löytyy myös ilmaisia ohjelmia, kuten http://bluefive.pair.com/pixresizer.htm.

Voit lisätä kuvasi viestiin helpoiten klikkaamalla viestinkirjoitusikkunan Galleria-tagia.

Ilmaisia sivustoja, joihin voi ladata kuviaan ja linkittää sieltä foorumille (tässä ketjussa saa kertoa hyväksi havaitsemistaan palveluista, niin lisätään listaan):

http://www.photobucket.com
http://www.aijaa.com

Kopioi käyttämästäsi kuvapalvelusta kuvan osoite foorumilla kirjoittamaasi viestiin, maalaa se hiirellä ja napsauta kirjoituskentän yläpuolelta työkaluriviltä oikeasta reunasta löytyvää Img-nappia, joka tekee tagit osoitteen ympärille tähän tapaan:
Koodi:
[img]http://www.linkki.fi/minunkuvani/hiiri.jpg[/img]

ja lopullisessa viestissä sitten näkyy kuva, jos kuvasivujen tarjoaja sallii suoralinkityksen. HUOM! kaikista ilmaiskuvapalveluista ei voi linkittää kuvia. Huomioi myös, että jotkin kuvapalvelut tarjoavat osoitteeksi sen sivun osoitetta jolla kuva on, jolloin kuva ei tule viestiin näkyviin. Kuvan osoitteen tulee aina päättyä johonkin kuvatyypin tunnisteeseen, esim. .jpg, .png, .gif.

BBCoden pitää olla viestissä sallittu, jotta kuvat näkyvät. Käyttäjätiedoista (linkki ylhäällä) pitää olla valittuna "Salli aina BBCode: Kyllä". Halutessasi voit säätää BBCoden käyttöä myös viestikohtaisesti . Kirjoittaessasi viestiä löydät viestikentän alapuolelta erilaisia ruksitettavia vaihtoehtoja. Ensimmäinen on ”Älä salli BBCode:a” ja jos siinä ON ruksi, linkitys EI toimi. Jos otat ruksin pois, tekemäsi linkit ja käyttämäsi hymiöt/tekstinmuotoilut toimivat normaalisti.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/