Enemmän kuin "1+1=monta"!

Hiirten kasvattaminen on kiehtova ja palkitseva harrastus. Hiirten kasvattamisen aloittaminen ei vaadi suurensuurta investointia, ovathan hiiret varsin pieniä eläimiä. Ennen kuin aloittaa hiirten kasvattamisen, on syytä hankkia mahdollisimman paljon tietoa. Tietoa tarvitsee niin näyttelyhiirten kasvattajaksi aikova kuin satunnaisen poikueen lemmikkihiirillään teettävä henkilö!

Etsitkö kasvattajalistaa? Klikkaa tästä!

Asiaa kasvatuksesta

Muut lajit - Asiaa okahiirten ja seeprahiirten kasvattamisesta. Muut artikkelit liittyvät hiiriin, mutta sekä perusteissa että jalostusartikkeleissa on muidenkin lajien kasvattamisesta kiinnostuneille tärkeää tietoa.

Perusteet - Tietoa, joka pitäisi olla hallussa jo siinä vaiheessa, kun vasta harkitsee poikasten teettoa hiirellään. Luettavana mm. perustietoa hiirten lisäätymisestä, mitä tehdä yllätyspoikueen kohdalla, poikasten kehityksen eri vaiheet, sukupuolten erottamisneuvoja ja mahdollisia lisääntymiseen liittyviä ongelmia, asiaa karsimisesta.

Jalostus - Oletko hiirimäärän lisääjä vai todellinen kasvattaja? Jalosta, älä vain lisäännytä! Tietoa myös sisä-, linja- ja ulkosiitoksesta.

Muunnokset - Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiiret ry:n rotumääritelmän mukaiset muunnokset ja kuinka kasvattaa niitä.

Genetiikkaa - Maailmankuulu genetiikkapaketti hiirten monista muunnoksista.