Muunnokset

Silver-tikatut

Silver brown, (s-b)

A/A B/* C/* D/* P/* si/si,
A/a B/* C/* D/* P/* si/si

"Perusväri rikas kultainen ruskea, kuten agoutissa. Pohjaväri sinimusta. Silmät mustat. Silver-tikkauksen tulee olla kauttaaltaan tasainen, ulottuen hyvin jalkoihin."

Kasvatustietoa kuvien alapuolella.

Lk silver brown fox naaras Rapunzel's Redemption
Kasv., om. & kuva: Anniina Tuura

Kuvan hiiri on genotyypiltään Aw/* B/* C/* D/* si/si P/*. Hiirellä on tyypillinen agoutin virhe, selkään kerääntyvä tikkaus. Hiiren perussävyn tulisi myös olla rikkaamman kullanruskea.

(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

Vastakarvaan silver-tikkaus näkyy hyvin. Tikkaus saisi olla runsaampi.

(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

HUOM! Artikkeli on uudelleenkirjoitusta odottava "tynkä".

Yleistä

Silver brown ei missään nimessä ole suosittu missään päin hiirimaailmaa. Jopa värin genotyypistä keskustellaan! Sen sanotaan olevan joko silveerattu chocolate, agouti tai cinnamon. Näistä vaihtoehdoista ainoastaan silveerattu agouti antaa rotumääritelmässä vaaditun pohjavärin!

Silver brownin saamiseksi silveeraus-geeni (yleensä silver greyltä saatava) pitää saada agoutiin, jatkaen sitten näiden muunnosten (silver grey, agouti) kasvatusmetodien mukaisesti. Mitä tahansa silver-tikattua muunnosta kasvatettaessa tulisi muistaa, että silver-tikkaus kehittyy iän mukana. Hiiret näyttävät aluksi tikkaamattomilta ja kehittävät silver-tikkauksen vatsasta ylöspäin edeten 7-8 viikon iästä alkaen. On tärkeää, että kasvattaja pitää kaikki poikaset tähän ikään saakka, tai hänelle mahdollisesti jää käsiin ainoastaan tikkaamattomia hiiriä... Avainasemassa on mahdollisimman silver-tikattujen hiirien valikointi jatkojalostukseen. Silver brownin kasvattaminen on lievästi sanottuna aikaavievää, mutta kun se lopulta onnistuu, on se todellakin kaiken vaivan arvoista.