Muunnokset

Varjostukselliset ja pointilliset

Colorpoint beige (cpb)

a/a B/* ce/ch D/* P/*

"Vartalon väri kauttaaltaan kuten beige. Pointit, jotka ovat väriltään mahdollisimman tummat, ovat kuten himalayanilla. Ei varjostuksia. Silmät mustat."

Kasvatustietoa kuvien alapuolella.

Pksa cpb naaras Apollon Sessa
Kasv, om. & kuva: Maria Kallio

Aikuinen pksa cpb hiiri.

(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

lks cpb uros
kasv, om. & kuva: Kaisu Airaksinen

(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

lks cpb naaras Rapunzel's Start-Up
kasv, om. & kuva: Anniina Tuura

(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

HUOM! Artikkeli on uudelleenkirjoitusta odottava "tynkä".

Yleistä

Colorpoint beige on "sukua" himalayanille ja burmeselle, sillä sekin on muunnos joka on c-lokuksessa heterotsygootti, toisen geeneistä ollessa himalayangeeni ch. Colorpoint beigen kohdalla tuo toinen geeni on äärimmäinen diluutio ce (joka on bonella ja beigellä).

Colorpoint beigen saaminen on varsin yksinkertaista: Siamese seal point x beige -yhdistelmästä syntyy koko poikueellinen colorpoint beigejä. Mahdolliset muut syntyvät muunnokset johtuvat siitä, että beige-osapuoli onkin esimerkiksi hyvin tumma bone. Koska muunnos on heterotsygoottinen, kahden colorpoint beigen yhdistelmästä syntyy colorpoint beigeä, siamese seal pointtia ja beigeä. Mikäli beigeä ei ole saatavilla, voi käyttää siamesen kanssa bonea. Tästä syntyy cpb:a ja himalayania. Pari muuta mahdollista yhdistelmää ovat himalayan x beige (= cpb, bone) ja himalayan x bone (= cpb, bone, himalayan, PEW).