Säännöt

SNL ry:n alaisten eläinten rekisteröinti

Hiiret

Hiiren voi rekisteröidä vain sen saatua virallisten kilpailuluokkien laatuarvosteluna 1. tai 2. laatupalkinnon tai katselmusluokan arvosteluna 2. laatupalkinnon. Rekisteröinti on tehtävä vähintään kuuden (6) kuukauden kuluessa laatupalkinnon saamisesta. Mikäli näyttelystä, jossa rekisteröintiin oikeuttava laatupalkinto on saatu, on kulunut yli puoli vuotta, laatupalkinto on yritettävä saada uudestaan.

Rekisteröinnissä tarvitaan kaksi kappaletta virallisia rekisteröintikaavakkeita, jossa on täytettynä hiiren nimi, rotu ja väri, sukupuoli, syntymäaika kuukauden tarkkuudella, kasvattaja (mikäli tiedossa), omistaja, sekä tiedot laatupalkinnon saamisesta.

Rekisteritodistukseen tarvitaan sekä kasvattajan että omistajan allekirjoitus. Mikäli kasvattaja on tuntematon tai häntä ei voida tavoittaa, riittää omistajan allekirjoitus. Mikäli hiiren on kasvattanut SNL:n hyväksymä kasvattaja (kasvattajanimen omaava kasvattaja), vain hänen allekirjoituksensa hyväksytään. Rekisteritodistuksen kaksoiskappaleeksi kelpaa myös valokopio alkuperäisestä tai omistajan kirjoittama yhdenmukainen versio alkuperäisestä.

Muut hiirilajit

Okahiiriltä, seeprahiiriltä, nataleilta ja afrikkalaisilta kääpiöhiiriltä ei vaadita virallisten luokkien laatuarvostelua, vaan niitä voi rekisteröidä vapaasti.

Rekisteröinnissä tarvitaan kaksi kappaletta virallisia rekisteröintikaavakkeita, jossa on täytettynä eläimen nimi, rotu ja väri, sukupuoli, kasvattaja (mikäli tiedossa) sekä omistaja.

Yleistä

Rekisteripaperit toimitetaan rekisteröijälle postitse riittävällä postimerkeillä varustetun palautuskirjekuoren kera (hiirillä myös kuitti maksetusta rekisteröinnistä). Eläimiä voi myös rekisteröidä näyttelyissä, joissa rekisteröijä on paikalla.

Tarkemmat ohjeet: ks. ohjeosio.