Ensimmäistä kertaa hiirinäyttelyyn osunut henkilö kysyy usein tuomarilta tai näyttelyn työntekijältä: "Pitääkö niiden osata jotain temppuja?" Vastaus on "Ei". Hiiren, okahiiren ja seeprahiiren ei tarvitse kuin olla oma valloittava itsensä, miellyttävä, hyvä käsitellä ja niin terve kuin mahdollista. Hiirinäyttelyssä tehtäväänsä koulutettu tuomari arvostelee eläimet ja parhaat tietenkin palkitaan. Hiirinäyttely on mukava tapahtuma, jossa hiiriharrastajat tapaavat toisiaan ja vaihtavat kuulumisia.

Näyttelysivujen antia:

Kalenteri - Milloin järjestetään seuraava näyttely? Missä? Ketkä tuomaroivat? Paljonko ovat näyttelymaksut? Kalenteri kertoo.

Standardi - Rotumääritelmä, jota virallisissa luokissa kilpailevien hiirien ja okahiirten tulisi mahdollisimman paljon muistuttaa. Mukana myös luettelo näyttelyissä ja rekisteripapereissa käytetyistä lyhenteistä.

Ohjeet - Miksi hiirensä (okansa, seepransa) kanssa kannattaisi lähteä näyttelyyn - "Miksi näyttelyttää" vastaa tähän. Lisäksi luettavissa ohjeet näytteilleasettajille näyttelyn eri vaiheisiin, tietoisku katselmusluokasta vaihtoehtona kilpailuluokille sekä näyttelytoimihenkilöiden (mm. sihteerit, assistentit) opas.

Pisteet - Mistä saa virallisten luokkien Vuoden Voittaja (VV) pisteitä? Entä Vuoden Pet? Miten champion-titteli saavutetaan?

Tittelit - Vuoden Voittajat, Väriryhmän parhaat, Vuoden Kasvattajat, Vuoden Hiiret, Vuoden Petit, GG-, SW- ja DW-voittajat, championit ja pet-tittelit.

Asiaankuuluvia tekstejä muualla NettiHaisuleissa:

Tuomarit - Koulutetut, hyväksytyt ulkomuoto- ja pet-tuomarimme.

Näyttelysäännöt - Säännöt kuvaavat mm. näyttelyn kulun, palkitsemisperusteet, palkinnot, rotu-, ryhmä- ja luokkajaot.

Ilmoittautumiskaavakkeet - Tulosta itsellesi ilmaiseksi näyttelyilmoittautumiskaavake.

Kaavakkeentäyttöohjeet - Näin täytät ilmokaavakkeen.

Ilmoittautumisohje - Miten näyttelyyn pitikään ilmoittautua?