Muunnokset

Silver-tikatut

Silver grey (s-g)

a/a B/* C/* D/* P/* si/si

"Perusvärin tulee olla mahdollisimman musta. Pohjaväri rikas sininen musta. Silmät mustat. Silver-tikkauksen tulee olla kauttaaltaan tasainen, ulottuen hyvin jalkoihin."

Kasvatustietoa kuvien alapuolella.

Lk silver grey naaras Talttahampaan Hopealantti
Kasv: Marko Majuri, om: Helena Linnanvirta
Kuva: Arttu Väisälä

Lk silver grey naaras VRP-99 Noddyn Grey Owl
Kasv. & om: Satu Karhumaa
Kuva: Arttu Väisälä

Tyypillinen karvanvaihto- ja tikkauksen kehittymisvaihe silver greyllä, josta on tuloksena epätasainen väritys. Vartalon väri on varsin hyvä, samoin ääreisosien pigmentointi.

Lk silver grey uros Talttahampaan Onni
Kasv. & om: Marko Majuri
Kuva: Arttu Väisälä

Rapunzel's lk silver grey uros
Kasv., om & Anniina Tuura

(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

lk s-g tai tumma pearl uros Colour of Magic
kasv. Ilmari Majuri, om. & kuva: Anniina Tuura

(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

HUOM! Artikkeli on uudelleenkirjoitusta odottava "tynkä".

Yleistä

Silver greyn silveeraus on, aivan kuten muissakin silver-muunnoksissa, kauttaaltaan turkkiin "ripoteltuja" silver-karvoja. Aiemmin silver greytä tunnustettiin kolme eri sävyä (joissain standardeissa näin on vieläkin), mutta nykyään vain yksi sävy tunnustetaan näyttelyissä.

Silver greyn kasvattamisen aloittamiseksi kasvattajalla pitää olla silver-tikattu hiiri josta aloittaa (geenin kantajakin käy, mutta eteneminen tästä on todella epävarmaa ja hidasta). Tämä silveerattu hiiri astutetaan self blackin kanssa, josta syntyneet hiiret astutetaan keskenään. Silver grey hiiret näyttävät pesässä yksivärisiltä, mutta 4-5 viikon iässä tikkaus alkaa näkyä, lisääntyen iän myötä. Naama, takamus ja jalat ovat viimeiset alueet johon silver-tikkaus ilmenee. Yleinen virhe silver grey hiirillä on tummat ääreispisteet, eli kuono, hännänjuuri ja jalat joista silveeraus puuttuu. Ulkosiitokseksi käy self black hiiri. Silveeraus on resessiivinen ominaisuus, joten ensimmäisessä sukupolvessa syntyy vain self black -hiiriä. Nämä pitäisi sitten astuttaa takaisin silver-tikatulla hiirellä.