Muunnokset

Foxit

V - Tan ja fox

"Tan ja fox -ryhmälle on tyypillistä kaksivärisyys. Hiirellä on selkäväristä poikkeava vatsaväri, taneilla kultaisen punainen ja foxeilla valkoinen. Hiiren tulee vaikuttaa ylhäältä päin katsottuna yksiväriseltä."

Fox, (*/f)

"Foxit tunnustetaan missä tahansa self ja silver-tikatussa värissä ja värin tulee olla kuten näissä muunnoksissa määrätään. Vatsan tulee olla valkoinen. Ainoastaan jalat, kyljet ja takamus tikattu tasaisesti valkoisilla karvoilla. Silmien väri kuten ei-fox muunnoksilla."

at/at cch/cch, at/a cch/cch
at/at ce/ce, at/a ce/ce (beige) fox)
at/at ce/c, at/a ce/c (bone fox)

Kasvatustietoa kuvien alapuolella.

Beige fox
Beige fox

Bone fox
Black eyed bone fox

Black fox
Black fox

Blue fox
Blue fox

Chocolate fox
Chocolate fox

Lilac fox
Lilac fox

Silver brown fox
Silver brown fox

Useimmat fox-muunnokset ovat chinchilloituja (= chinchillageenit, cch/cch)┬átan-muunnoksista. Poikkeuksen muodostavat bone fox ja beige fox, joiden valkoinen vatsa johtuu muista c-lokuksen resessiiveistä, bone foxilla ce/c ja beige foxilla ce. Pointillisten muunnosten virheeksi laskettu valkoinen fox-vatsa on sekin c-lokuksen resessiivien valkaisema tan. Red ja fawn foxit ovat geneettisesti mahdottomia, sillä tan-vatsan valkaisevat c-resessiivit vaalentavat myös selkäväriä.

Foxien yleisiin virheisiin kuuluu selkä- ja vatsavärin rajalla olevat tan-karvat, jalkoihin ja hännänjuureen nouseva valkoinen väri, valkoiset karvat korvien takana ja pääliväriä oleva kurkkutäplä.